Gehele blad

Lage dosering poederkool voor minder membraanvervuiling in membraanbioreactoren

Gehele blad
178

Lage dosering poederkool voor minder membraanvervuiling in membraanbioreactoren

Voor een verbeterde membraanfiltratie in membraanbioreactoren werd de dosering van een lage concentratie poederkool (0.5 g L-1 slib, oftewel 4 mg L-1 afvalwater) getest in combinatie met een lange slibleeftijd (50 d).
188

Zeven als alternatief voor voorbezinken?

Een zeef is een alternatief voor een voorbezinktank. In dit artikel worden de inzichten gegeven die ontstaan zijn na onderzoek met een proefinstallatie met twee zeven bij Waternet. Tevens wordt literatuuronderzoek gebruikt alsmede informatie van de leverancier van de Salsnes bandzeef.
196

Het geklaarde afvalwater

Op woensdag 21 maart 1990 stond ik hier in deze aula om u toe te spreken ter gelegenheid van mijn ambtsaanvaarding. De titel van mijn rede was nogal cryptisch: ‘Afvalwater, zuiver en klaar?‘ Nu, bijna 20 jaar later, sta ik hier weer om u mijn bevindingen te vertellen onder de titel ‘Het geklaarde afvalwater‘.
206

Bio-elektrochemische systemen: microbiële high-tech op zoek naar toepassingen

Micro-organismen die elektriciteit genereren of consumeren. Wat een klein decennium geleden nog als een curiosum voor academische hobbyisten werd aangezien, is vooral de laatste vijf jaar uitgegroeid tot een boeiend onderzoeksdomein waar nieuwe inzichten in de microbiële polyvalentie elkaar in hoog tempo opvolgen.
216

Neptune: ‘Nieuwe duurzame concepten en processen voor optimalisatie en upgrading van stedelijke afvalwaterzuivering en slibbehandeling‘

In afvalwaterzuivering is er stilaan een trendverschuiving waar te nemen.
225

Zuivering van afvalwater in Jimma, Ethiopië: de uitdaging

In het kader van een langdurig samenwerkingsproject (VLIR-IUS) tussen de Vlaamse universiteiten en de universiteit van de Ethiopische stad Jimma werd de huidige toestand wat betreft sanitatie, afvalwater, en de mogelijkheden tot zuivering, in kaart gebracht.