Gehele blad

Nationaal Militair Museum: exploitatie van zwaar kaliber

Gehele blad
5

Nieuws, met onder andere:

- Leo Vroman is fris en passief
- Google Glass meet beleving reizigers
- UMCG staakt vernietiging dossiers
- Duurzaam wint het van fossiel
- Meer respect voor schoonmakers
- Studenten faciliteren standhouders Facilitair
- Strijp-S wint internationale lichtprijs
12

We Canteen wordt volwassen

Ze brachten het concept van de food courts naar Nederland en oogstten daarmee breed succes en waardering. Daarmee liepen de dames van We Canteen voor de muziek uit in de toch wat traditionele cateringwereld. Anno 2015 is de tijd rijp voor een volgende stap, zo bleek tijdens de vakbeurs Facilitair. We Canteen gaat, als onderdeel van D en B The Facility Group, op zoek naar een meer vaste basis en streeft naar de opening van zes nieuwe locaties.
13

Agenda/Bob

14

NMM, exploitatie van zwaar kaliber

Zijn werkkamer biedt zicht op tanks, helikopters en anti-tankgeschut. Is there a war going on? Zoiets. Tegenstander van Eric Brust, is de onvoorzienigheid. Maar hij gaat winnen. Gesprek met de ontspannen exploitatie manager van het Nationaal Militair Museum (NMM) in Soesterberg.
16

Gebouwen krijgen een paspoort

Is in de nabije toekomst ieder gebouw in Nederland voorzien van een paspoort? Dat is wel het doel van de Green Deal Circulaire Gebouwen, die onlangs is bekrachtigd. In dit paspoort moeten de circulaire kenmerken van een gebouw worden vastgelegd. Het paspoort helpt ontwikkelaars en gebouwbeheerders zicht te krijgen op de mate waarin gebouwen voldoen aan het circulaire gedachtegoed.
18

Kennis bepalend voor kwaliteit drinkwaterhygiëne

Kempenhaeghe, academisch expertisecentrum voor epileptologie, slaapgeneeskunde en neurocognitie realiseert momenteel in het Brabantse Sterksel een forse nieuwbouw voor de zorg ter vervanging van huidige paviljoens. Verspreid over acht woonblokken kunnen hier binnenkort 180 cliënten/bewoners met een meervoudige beperking worden gehuisvest. De opzet is bijzonder: met de nieuwbouw wordt zorg in de samenleving gerealiseerd. Zoals in elke zorginstelling is ook hier de drinkwaterkwaliteit een hot item. Een gesprek met legionellapreventie-adviseur Ad Knapen over drinkwaterhygiëne en de rol van elektronische gebruikersstations.
21

Copper8 circulair ingericht

Copper8, een adviesbureau in Amsterdam gespecialiseerd in duurzaamheid, laat haar kantoor inrichten volgens de principes van Circulaire Economie (CE). Copper8 wordt géén eigenaar van de inrichting, maar betaalt slechts voor gebruik. Bij de keuze van het kantoormeubilair staan hergebruik en herwinning van grondstoffen centraal.
22

Hogeschool Zeeland ontvangt eerste Green Key voor bedrijfsrestaurant

De lancering van het keurmerk vond pas op 1 januari plaats, maar amper twee weken later kon al de eerste Green Key voor bedrijfsrestaurants worden uitgereikt. Dat gebeurde op de vakbeurs Facilitair. Daar overhandigde directeur Erik van Dijk van Stichting KMVK het certificaat aan Adri Bimmel, teamleider catering van Hogeschool Zeeland.
23

Interactie tussen drie gebouwen

De provinciale organisatie van Gelderland is versoepeld en wordt steeds transparanter, toegankelijker en gericht op verbinden en samenwerken. Dit zijn tevens belangrijke waarden voor het ontwerp van Het Gelders Huis, dat wordt gerealiseerd op de locatie van het huidige Huis der Provincie en de Sabelspoort en op het terrein ten oosten van het Huis der Provincie aan de Markt in Arnhem.
24

Studentencampus veilig verlicht

Minister van Wonen en Rijksdienst, Stef Blok, heeft onlangs Campus Diemen Zuid geopend. Op deze studentencampus wonen bijna 1.000 studenten. Zij kunnen voor hun levensonderhoud, sociale contacten, sport en ontspanning gebruikmaken van vele uiteenlopende, kwalitatief hoogwaardige faciliteiten. Hoe belangrijk sfeer en veiligheid in dit project zijn, bewijst de openbare verlichting van Philips. Die zorgt ervoor dat de bewoners zich op elk moment van de dag veilig en prettig voelen.
25

Sloopbedrijven leveren armaturen nog onvoldoende in bij Wecycle

Ruim 900 ton aan verlichting komt er jaarlijks vrij uit sloopprojecten, zo blijkt uit onderzoek door Bureau Witteveen Bos in opdracht van Wecycle en LightRec. Dit is veel meer dan in eerdere onderzoeken werd geschat. In 99% van de gevallen bieden sloopbedrijven armaturen niet apart aan bij Wecycle, maar aan metaalrecyclingbedrijven. LightRec en Wecycle willen de hoeveelheid ingezamelde armaturen sterk verhogen.
26

Bedrijfs- en productinfo

- Unipro groenste bedrijf van Overijssel
- Groei voor Netpoint
- Wandafvalbak met pedaal
27

Personalia

- Mathijs van Kersen
- Sionay Dilanchian
- Remco Buik
- Diane van Dijk
- Judith Cuppen
- Johan de Haan
- Arthur Franken
- Martijn Vlaanderen
- Rory Wensink
- Tim Machielse
- Lou Jedeloo
- Rachel Camps
- Dré Broeken
28

Duurzaam verpakken een must

Het Nederlandse bedrijfsleven wordt door de overheid verplicht de komende jaren steeds duurzamer te verpakken. Online retailers zien het belang van duurzaamheid in verpakkingen wel in, maar zijn niet of nauwelijks bereid er extra in te investeren.
29

Nieuwsbrief: alarmeringssystemen

- Loos alarm: groot gevaar
- Alarmsysteem voor schietpartijen scholen
- Aantal loze meldingen afgenomen
- Certificaten voor Van Rennes