Gehele blad

Gehele blad

IS DE TOEGANG UP TO DATE?
4

IS DE TOEGANG UP TO DATE?

Toegang tot gebouwen en andere ruimtes kan steeds geavanceerder. Er is ook de toenemende behoefte om entree en verblijf bij bedrijven, overheidsgebouwen en andere organisaties goed te regelen. En mede door steeds veranderende omstandigheden bestaat een voortdurende noodzaak zich af te vragen of het toegangsbeheer up to date is. Goed voorbereiden bij het actualiseren van toegangscontrole en het checken van de huidige maatregelen, luidt het devies.
7

‘Facility manager, hier krijg je energie van’

Met haar onderzoeksrapport ‘Facility manager, hier krijg je energie van’ is Chantal Spruit van de Haagse Hogeschool uitgeroepen tot winnaar van de FMN Student Award 2018. Spruit heeft een gebruikerslabel ontwikkeld dat facility managers helpt beter te sturen op het energiegebruik van gebouwen.
9

Producten ‘aan de datum’ in de bonus bij catering

Een van de laatste wapens in de strijd tegen voedselverspilling is de app NoFoodWasted. Cateraar Eurest probeerde vorig jaar al Avansstudenten en medewerkers te motiveren om minder te verspillen. Nu hebben zij zich aangemeld bij de NoFoodWaste-app. Dat betekent dat producten op datum voor hele leuke prijsjes te verkrijgen zijn in de kantine.
11

Bespaar tijd en geld met een aangetekende mail

Een aangetekende zending kan sinds kort zowel een brief als een e-mail betekenen. Een aangetekende mail heeft dezelfde juridische waarde als een aangetekende brief. Hoe gaat dat in zijn werk?
13

Een dak dat de bui al ziet hangen

Als het dak aan vervanging toe is, kun je het net zo goed meteen groen doen. Amsterdam gaat daarom tienduizend vierkante meter aan daken op sociale huurwoningen in de stad vergroenen. En die daken worden zo slim dat ze reageren als ze een zware bui zien aankomen.
15

Subsidie voor duurzame inzetbaarheid

Bedrijven kunnen bij het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid subsidie aanvragen voor projecten op het gebied van duurzame inzetbaarheid. De inschrijftermijn start begin april.
17

‘Baas mag werknemer aanspreken op ongezonde levensstijl’

53 procent van de Nederlanders vindt dat een werkgever een werknemer mag aanspreken op zijn of haar ongezonde levensstijl. Bij roken gaat het nog een stapje verder. Daarover geeft bijna 20 procent van de Nederlanders aan dat werknemers gedwongen mogen worden om te stoppen.
18

Groothandel bedreigd door directe verkoop leveranciers

Meer dan de helft van de groothandelaren wereldwijd heeft te maken met leveranciers die direct aan de eindgebruiker verkopen. Hierdoor verandert het traditionele verkoopmodel en neemt de concurrentie tussen traditionele partners toe, zo toont nieuw onderzoek in opdracht van Sana Commerce aan.
19

Nieuwe metamorfose voor megaministerie

Het gloednieuwe megaministerie aan de Rijnstraat in Den Haag gaat een jaar na de opening alweer op de schop voor honderdduizenden euro’s. De kantoorkolos krijgt een metamorfose na een aanhoudende klachtenregen van ambtenaren.
22

Is mijn BHV organisatie voorbereid op Het Nieuwe Werken?

Namens de vereniging BHVoké hebben Wendy Kluft en Patrick Saasen een lezing gegeven tijdens de vakbeurs Facilitair
23

Prullenbak goudmijn voor het vinden van vertrouwelijke informatie

Op de werkvloer wordt niet zorgvuldig omgegaan met vertrouwelijke documenten. Meer dan de helft van de Nederlandse werknemers (56%) geeft aan weleens onbeheerde papieren met confdentiële informatie te hebben gevonden.
25

Nieuwe elektrische rijders verslikken zich in bijtelling

‘Als je nu je auto buiten de bijtelling houdt en je gaat vervolgens in een elektrische auto rijden, dan kan je niet zomaar uitgaan van de lage bijtelling van 4%. Veel berijders verslikken zich hierin. Als je de auto gaat rijden in september en je gaat 4% bijtellen, krijg je nog een naheffng over de eerste negen maanden’.
27

Universiteit Utrecht onderzoekt ultradiepe geothermie

De gasmeter moet terug naar nul. De universiteit Utrecht onderzoekt de mogelijkheden voor geothermie, waarmee een flink deel van de stad van aardwarmte kan worden voorzien.
31

Zorgtoiletten iets minder schoon

Over de volle breedte blijken de toiletten schoner dan vorig jaar: een stijging van 39 naar 41 procent schoon, zo blijkt uit het Nationaal Toiletonderzoek. De zorgsector doet het echter slechter dan voorheen.
35

Hackers zetten zich in voor veilige digitale omgeving

Omdat tegenwoordig steeds meer digitaal wordt gewerkt, is het zaak dat gemeenten zorgen voor een veilige digitale omgeving. De gemeenten Den Haag en Bunnik namen onlangs de proef op de som en nodigde hackers uit om hun computersystemen te kraken.