Gehele blad

Frisse school vereist actieve beheersrol

Gehele blad
4

Nieuws, met onder andere:

- Stormloop op bedrijfsfietsen
- Energiebesparing in gebouwen winkelcentra
- Installatieonderhoud uitbesteed aan één partij
- Chinese gebouwen worden geprint
- Vastgoed levert Rijk miljoenen op
- Vitam zegt nee tegen mono
- Ordina: onregelmatigheden bij contract OM
- Agenda/Bob
12

Steeds meer software in schoonmaak

‘Internetdomeinen vervangen de organisatie en zijn inmiddels onmisbaar geworden voor de dagelijkse processen‘, stelde Sebastiaan van der Vinne van Leviy tijdens de vakbeurs Facilitair. Het bedrijf is gespecialiseerd in software-ontwikkeling voor de facilitaire dienstverlening. ‘De schoonmaak bijvoorbeeld ziet er over 5 jaar, in 2020, heel anders uit dan vandaag. Geloof me; het is echt een stuk dichterbij dan velen denken‘.
14

Achmea gebruikt afval als grondstof en energieopwekker

Verzekeraar Achmea is gestart met het project Van Afval Naar Grondstof (VANG). Binnen de gezamenlijke vestigingen van Achmea wordt jaarlijks bijna twee miljoen kilo afval geproduceerd. De helft daarvan wordt tot nu toe als restafval verbrand. Daarmee gaan waardevolle grondstoffen verloren. VANG gaat daar verandering in brengen.
15

Bhv-ers krijgen een gezicht

Bedrijfshulpverleners kunnen van levensbelang zijn op de werkvloer. Maar dan moeten ze er natuurlijk wél zijn, met al dat flexibele werken van heden ten dage. En wie van je collega‚Äôs is er nu eigenlijk bhv-er?
16

Frisse school vereist actieve beheersrol

Er is voldoende perspectief op het realiseren van energieneutrale, frisse en toekomstbestendige scholen. Wel vereist dit een grotere betrokkenheid van eindgebruikers in alle stadia van het ontwikkelingsproces van gebouwen. Daarnaast is er meer aandacht nodig voor de beheer- en onderhoudsfase van schoolgebouwen dan tot nu toe gebruikelijk was.
18

Personalia

- Annemieke Casteelen
- Hans Spigt
- Marc de Groot
- Koen van Velsen
- Niels Bloem
- André Verpoorten
- Ton Ruhe
- Mara van der Werf
19

Facilitair congres staat stil bij zorgcliënt

Het facilitair congres heeft zo langzamerhand een vaste plek veroverd op het programma van de Horecava. Ook dit jaar werd daarvoor weer een ruim dagdeel ingeruimd. Thema van het congres was ‘De primaire cliëntwens‘. Onder leiding van dagvoorzitter Rens de Jong werd ingegaan op de veranderende behoefte van de cliënt in de zorg.
20

Cybersecurity nieuwe dreiging bij beheer datacenter

Cybersecurity vormt een nieuwe dreiging bij het beheer van datacenters. Facility managers zullen, in samenwerking met IT-managers, haast moeten maken om beschikbare software te verbeteren en zo de veiligheid van datacenters te garanderen. En er zijn nog vijf andere datacentertrends waar facility managers zich terdege van bewust dienen te zijn.
22

Tijdelijke rechtbank in Amsterdam

De komende vijf jaar vindt een groot deel van de rechtspraak in Amsterdam plaats in een tijdelijke rechtbank. De tijdelijke nieuwbouw van circa 5.400 m2 komt te staan op het terrein van het bestaande Parnascomplex aan de Parnassusweg. Deze vormt samen met de bestaande torens E en F de tijdelijke rechtbank.
23

‘Te weinig kennisdeling op flexwerkplekken‘

De arbeidsmarkt ontwikkelt zich snel, daarmee ook de behoefte in ondersteunende faciliteiten. In lijn met het nieuwe werken staat de toegevoegde waarde van flexwerken in bedrijfsverzamelgebouwen ter discussie, zo ook in de architectuurbranche. De toegevoegde waarde van de huidige flexwerkplekken is te verwaarlozen omdat de onderlinge kennisdeling minimaal is, de deelnemende ondernemers te divers en de beschikbare ruimtes niet flexibel inzetbaar zijn. Dat stelt Bart Dekkers, Managing Director bij Baars en Bloemhoff.
25

Nieuwsbrief: gladheidsbestrijding

- Aansprakelijkheid bij gladheid
- Vergoeden van winterbanden
- Hoe werkt de landelijke gladheidsbestrijding?
- Wees terughoudend met strooizout
28

Bedrijfs- en productinfo

- Bescherming voor mobiele werknemers
- Werkbroek van stretch
- Animo voor goede koffie
29

Nieuwsbrief: graffitiereiniging

- Openbaar vervoer machteloos tegen graffiti
- Graffitiwand Arena hersteld
- Graffitiproject vertraagd
- Schone graffiti in Griekenland