Gehele blad

Verwarming lager: het kan gewoon

Gehele blad
4

Nieuws, met onder andere:

- Mkb heeft geen grip op telefonie
- Zonder apps valt niet te leven
- Nieuwe parkeergarage Brussels ziekenhuis
- Sociaal verlichtingsproject bij TNO
- Parkeerplek heilig voor kantoormedewerker
- Kenniscentrum kan vegetarische zorg redden
- Nieuwe huisvesting Regiotram Utrecht
- Agenda/Bob
12

Verwarming lager: het kan gewoon

Uitgerekend op de Warme Truiendag beleefde Nederland de koudste dag van dit winterseizoen. Met gevoelstemperaturen tot minus 12 was het 6 februari in ieder geval flink bibberen. De Warme Truiendag is een nationale energiebesparingsactie van Klimaatverbond Nederland en Greenchoice. Door het lager zetten van de verwarming kan zowel energie worden bespaard als de uitstoot van CO2 worden verminderd. Er deden (officieel) 197.265 personen mee aan de Warme Truiendag 2015.
15

Gebouwbeheersystemen vaak lek

Gebouwbeheersystemen zijn zeer kwetsbaar voor cyberaanvallen en dienen daarom goed beveiligd te zijn. Bij veel organisaties is dit echter niet het geval. Dit stelt het bedrijf Schneider Electric.
16

Ieder gebouw zijn eigen ventilatieprobleem

De luchtkwaliteit in de kinderopvang moet beter. Veel kinderopvanglocaties zijn gehuisvest in een oud of bestaand pand. Dat komt het binnenmilieu niet altijd ten goede. Boink, belangenvereniging van ouders in de kinderopvang, onderscheidde 5 typen gebouwen in de kinderopvang en zette op een rij welke eenvoudige oplossingen per type mogelijk zijn om de ventilatie te verbeteren. Ieder type gebouw heeft duidelijk zijn eigen ventilatieproblemen.
18

‘Bedrijven gaan kantoren openstellen‘

‘Zou het niet mooi zijn als een medewerker van Philips bij zijn koffieautomaat een medewerker van Aviko treft, die daar even werkt omdat het toevallig even beter uitkomt. En dat zij samen ontdekken dat het mislukte scheerapparaat van Philips een ideaal middel is voor het schillen van aardappels voor Aviko.‘ Deze opvallende quote, verkondigd tijdens het onlangs gehouden Lagerhuisdebat georganiseerd door YNNO en CoreNet Global Benelux Chapter, staat symbool voor een nieuw opkomende trend: bedrijven die hun kantoor openstellen voor andere gebruikers.
20

Rotterdam valt in de bouwprijzen

Rotterdam is met Rotterdam Centraal en de Markthal de grote ‘winnaar‘ van de Nederlandse Bouwprijs 2015 geworden. Rotterdam Centraal won de Bouwprijs in de categorie ‘Gebouwen‘; de kabelnetgevels van de vorig jaar met veel publiciteit in gebruik genomen Markthal sleepte de Nederlandse Bouwprijs in de categorie Bouwmaterialen en – systemen in de wacht.
22

Resultaatgericht onderhoud loont

Resultaat gericht samenwerken in het onderhoud van gebouwen loont. Dat bewijst Woonlinie. Deze woningcorporatie werkt al bijna vijftien jaar volgens een goede vertrouwensbasis samen met een externe partij in het renoveren van haar panden. Het resultaat is ondermeer budgetzekerheid. ‘Een prettige gedachte voor elke woningcorporatie.‘
23

Zorgvastgoed steekt energie in facilitaire zaken

Energiesprong Zorgvastgoed verbreedt haar programma. Slechts de focus leggen op energie is voor veel zorginstellingen onvoldoende interessant, stelt het innovatieprogramma, dat werkt in opdracht van de overheid. Ook facilitaire zaken als afval, inkoop en onderhoud komen onder het vergrootglas te liggen.
24

AH mikt op beleving als speerpunt van hospitality

Marktleider Albert Heijn heeft vorige week met de opening van de volledig vernieuwde XL-supermarkt in Eindhoven, laten zien hoe de toekomst van voedsel en hospitality volgens het concern eruit ziet. De formule kiest in de nieuwe opzet, die als basis geldt voor de doorontwikkeling van alle AH‘s, voor meer beleving, meer bijzonder assortiment, meer gemak en meer gastvrijheid.
26

Digitaal paraferen bij ministerie

Het midden- en hoger management van het ministerie van Economische Zaken beschikt sinds kort over een mobiele oplossing voor digitaal paraferen. Documenten worden voortaan getoond via DoMus en niet meer via papier, en kunnen geparafeerd worden voor de minister. Dit gaat zowel digitaal als via de iPad en het zorgt ervoor dat het ministerie nu écht papierloos kan gaan werken.
27

Mvo met Green Key loont

Door implementatie van de zogenaamde Green Key criteria heeft de gastvrijheidssector goede resultaten behaald op het gebied van CO2-uitstoot. Hotels en bungalowparken reduceerden in de periode 2011-2013 gemiddeld 9,8 % van hun CO2-uitstoot. Bij campings ligt deze reductie zelfs gemiddeld op 12,3 %.
28

Koerieren is nu veel meer dan een pakje van A naar B

Voor traditionele koeriersdiensten wordt het steeds moeilijker om concurrerend te blijven. Nieuwe ontwikkelingen in de maatschappij en eisen vanuit de samenleving maken het voor koeriersdiensten noodzakelijk om alternatieven te ontwikkelen voor de ouderwetse bezorgdienst. Die ideeën zijn er en moderne technieken - zoals het inzetten van drones - bieden nieuwe mogelijkheden. Maar lang niet alles is geoorloofd.
30

Personalia

- Inge Oldengarm
- Erna van Holland
- Jetske Thielen
- Ad Straub
- Jolande Sap
- Karlijn van Lammeren
- Frank Bekooij
- Evert Lemmen
- Geert Hoek
- Philip Vanhoutte
31

Bedrijfs- en productinfo

- Elke werkplek een eigen karakter
- Samenwerking NPQ en Prognotice
- Pay Per Room