Gehele blad

Beveiliging gebouwen onder vuur na terreurdaden

Gehele blad
4

Nieuws, met onder andere:

- Politie stopt lopende aanbesteding portofoons
- Big data beter benutten
- Nieuwe campus voor Canon
- ‘Onderwijs gaat niet over gebouwen‘
- Software in taxi‘s deugt niet
- Volle parkeerplek bron van ergernis
- Vrouw luncht liever niet met baas
- Sportcentrum VU breidt uit
- Kantoorvilla met vleugje ‘Carribean‘
- Agenda/Bob
14

Beveiliging gebouwen onder vuur na terreurdaden

Hoewel Trigion-directeur Richard Franken het optreden van de beveiliger bij de gewapende inbreuk bij het NOS Journaal terecht roemde, staat het voortbestaan van de beveiligingsportier zwaar onder druk. Steeds vaker wordt bij beveiligingsvraagstukken de portier als zwakste schakel beschouwd. Dat maakten de terroristische aanslagen in Parijs en de actie van Tarik Z. op het Hilversumse mediapark eens te meer duidelijk. Bedrijven gaan zich dan ook steeds beter bewapenen tegen ongewenste indringers. Niet letterlijk met wapens, maar wel met tal van andere maatregelen.
16

Tweede Kamer vijf jaar dicht

De Tweede Kamer moet 5,5 jaar van het Binnenhof verdwijnen. Dat is nodig omdat de gebouwen aan het Binnenhof volledig gerenoveerd moeten worden. Op z‘n vroegst in 2018 gaat de spa de grond in.
17

Wat is het wapen tegen DDoS?

De storing van Rijksoverheid.nl en veel andere websites van de overheid van vorige week werden veroorzaakt door een cyberaanval. Het gaat om een zogeheten DDoS-aanval, waarbij de server zodanig wordt bestookt met data dat sites overbelast raken. De sites werden bestookt met dataverkeer, zodat ze nauwelijks bereikbaar werden. Wat kun je tegen een DDoS-aanval doen?
18

Starbucks verovert werkvloer

Nederlanders zijn koffiedrinkers. We staan zelfs in de top 3 van grootste koffiedrinkers ter wereld. Niet alleen thuis of in de horeca, maar zeker ook op de werkvloer wordt goede koffie steeds hoger gewaardeerd. Bemande en onbemande koffiecorners met kwaliteitskoffie rukken op. Zo biedt Selecta met Starbucks on the go een complete Starbucks op één vierkante meter. ‘We zien dat mensen daar écht voor een verwenmoment kiezen.‘
20

Slimbakken met Slimbouwen

‘Er is in 10 jaar Slimbouwen veel veranderd in de bouw, maar we zijn er nog niet‘, aldus Monique Donker-Blacha, manager van het projectbureau Slimbouwen, tijdens de ludieke lustrum kick-off op 28 januari jl. De bijeenkomst werd gehouden ter ere van het tienjarig jubileum van de stichting. Dit keer geen saai programma met lezingen, maar voor een Masterclass ‘De kunst van het bakken‘ met een subtiele knipoog naar de perikelen in de bouw.
21

Smaaksturing in ziekenhuis succesvol

Het Ikazia Ziekenhuis in Rotterdam heeft met het project ‘Smaaksturing’ de Roche Oncology Award 2015 gewonnen. De prijs voor het meest innovatieve en kwaliteitsverbeterende project, ter waarde van 50.000 euro, werd in Arnhem tijdens het multidisciplinaire congres ‘Therapie op Maat‘ aan Ikazia overhandigd. Patiënten die kampen met smaakverlies kunnen dankzij het project weer genieten van hun maaltijden.
22

Eten en drinken vergroot ‘empowerment‘ bij cliënten

Eten en drinken moet niet als doel worden beschouwd, maar als een middel om allerlei zaken op de werkvloer van zorgorganisaties voor elkaar te krijgen. Te denken valt bijvoorbeeld aan het samenwerken, vergroten van vaardigheden en verantwoordelijkheden en stimuleren van de zintuigen. Dit heeft althans Dichterbij ondervonden. Deze zorgorganisatie maakt daarbij succesvol gebruik van proeftuintjes.
25

Brink scoort met duurzaam gebouw

Een gebouw goed voor mens en milieu: dat was het streven van Brink Climate Systems. En het is gelukt. Hun nieuwe kantoorpand en fabriekshal hebben beide 3,5 ster gekregen volgens de GPR Gebouw normering, met in alle categorieën goede scores. Commercieel directeur Wim Hijmissen: ‘We hebben de speerpunten van onze productontwikkeling in het gebouw toegepast: energiezuinig en gebruiksvriendelijk.‘
26

Veilige werkomgeving begint bij medewerker zelf

Hoe creëer je als logistiek dienstverlener een veiligere werkomgeving, waarin sprake is van vermindering van het ziekteverzuim? Door veiligheid onderdeel te maken van de bedrijfscultuur en dit te ondersteunen met een interactieve campagne. Dat heeft Geodis Logistics in de afgelopen jaren bewezen.
28

Blauwdruk brengt IT-landschap in kaart

Goss Contiweb, specialist in web-offset printing solutions, had te weinig zicht op het eigen IT-landschap. Om aan de wens van eindgebruikers en de organisatie als geheel tegemoet te kunnen komen, moest in kaart worden gebracht wat de huidige status was, en een roadmap worden gecreëerd richting de gewenste situatie. Er werd een User Based Computing (UBC) assessment uitgevoerd en een IT-blauwdruk ontwikkeld. Tot tevredenheid van IT-directeur Henri Verlinden van Goss Contiweb.
29

Spektakelstuk van glas

Een ritje over de A10 heeft sinds de komst van The Edge een nieuwe dimensie gekregen. Vanaf de snelweg biedt het transparante kantoorgebouw van Deloitte direct een inkijkje in de kantoorruimtes. De toepassing van meer dan 13.000 m2 glas in de gevel en het opvallende Atrium, maken het gebouw tot een ware aandachtstrekker.
30

Personalia

- Bert Stam
- Rob Sparnaay
- Sanne Gehner
- Tom de Jong
- Rian Eickmans
- Madelon de Graaf
- Moniek Dekker
- Dennis de Leest
- Nick Stokmans
- Niek van Bemmel
- Claire Hancer
- Jorens Thomassen
- Rogier Florijn
- Ria van Diemen
31

Bedrijfs- en productinfo

- Carré tevreden over toilethygiëne
- SAB lanceert DI vers