Gehele blad

Het belang van handhygiene

Gehele blad
4

Nieuws, met onder andere:

- Salarisprobleem door softwarefout
- Flexwerkers frauderen steeds meer
- Noorderbreedte: duurzaam, licht en ruim
- Innovatief woonproject voor dementerenden
- Raadskroket ligt onder vuur
- Werknemer ervaart meer stress
- Security-beleid wordt strenger
12

Lampen worden niet ingenomen

Winkels nemen nog te vaak oude lampen niet aan voor recycling, zo blijkt uit onderzoek van de Consumentenbond in opdracht van Stichting LightRec. Hoewel steeds meer winkelketens inzamelbakken hebben staan waar je altijd een lamp kunt inleveren, wordt bij een zesde van de winkelbezoeken de kapotte spaarlamp nog steeds geweigerd of weggegooid.
13

Ook nieuw ROZ-model voer voor discussie

De Vereniging Raad voor Onroerende Zaken (ROZ) heeft het vernieuwde ROZ-model-huurovereenkomst kantoorruimte en andere bedrijfsruimte gepresenteerd. De overeenkomst zou moeten leiden tot minder onnodige discussies tussen huurders en verhuurders. Volgens het ROZ is dit nieuwe model transparanter, bevat het duidelijk gemarkeerde keuzes en is het over het geheel genomen evenwichtiger geworden. De huurdersorganisaties plaatsen echter hun kanttekeningen.
14

Pay it Forward: Nissan

Ruim twintig bedrijven, waaronder Smeding Groente en Fruit, Post NL en Mitsubishi brachten recent een bezoek aan het Nissan Motor Parts Center (NMPC) van automobielbedrijf Nissan om te zien hoe zij door toepassing van Smart Ergonomics hun werknemers gezond en gemotiveerd houden. Pay it Forward is een initiatief waarbij werkgevers hun kennis en ervaring op het gebied van duurzame inzetbaarheid kosteloos doorgeven aan collega werkgevers.
16

Slimme AED‘s in bussen

VDL Bus en Coach, één van de grootste busproducenten in Europa, gaat bussen voorzien van AED’s (Automated External Defibrillator). VDL Bus en Coach wil op deze wijze busvervoer extra veilig maken voor de passagiers van zijn klanten. Het gaat om de bussen voor stads- en streekvervoer en voor internationaal reisverkeer, waarmee dagelijks miljoenen mensen naar hun bestemming worden gebracht.
17

Huis der Provincie is Gesamtkunstwerk

De provincie Gelderland legt voor de revitalisering van haar huisvesting de verbinding tussen nieuwbouw en bestaande bouw. Daar ligt volgens de provincie ook de kracht van het ontwerp van het consortium In Domu Nova, waar onder meer VolkerWessels Integraal deel van uitmaakt. Verder worden de waardevolle cultuurhistorische aspecten van het provinciehuis en de architectonische vertaling daarvan naar de 21e eeuw op een goede manier benut, aldus de provincie.
18

De ene hand wast de andere

‘Ik wil een desinfectiepaal in elke ontvangstruimte hebben.’ Ernst-Jan van der Graaf, managing director bij Uniqcare, steekt zijn ambities niet onder stoelen of banken. Hij gaat de strijd aan met de ziektekiemen op de werkplek en het daardoor veroorzaakte ziekteverzuim. Aandacht voor handhygiëne vormt de speerpunt van het hygiëneconcept van de dienstverlener in sanitaire hygiëne. En die aandacht moet en mag zich niet beperken tot de sanitaire ruimte.
20

Changeable light’ maakt het verschil

Dat een gezonde hoeveelheid licht op de werkplek een gunstig effect heeft op de arbeidsproductiviteit, is inmiddels wel bekend. Een uitgebalanceerd evenwicht van dagen kunstlicht doet wonderen voor de energie van de medewerkers. Maar toch gaan maar weinig bedrijven hier professioneel mee om, ook uit onwetendheid. ‘Er is nog veel te winnen de komende jaren’, stelt industrieel vormgever Rob Keereweer, algemeen directeur van Ledsgogreener.
22

Passie voor bouwen in zorg beloond

De tweejaarlijkse PassiefBouwen Award 2014 in de categorie Overige Gebouwen is tijdens de Bouwbeurs 2015 in Utrecht toegekend aan het Woonzorgcomplex van Mijande Wonen aan de Stationslaan in Vroomshoop. Vooral de energiebesparende maatregelen oogstten waardering.
23

Personalia

- Robert Goudappel
- Harmen Harmsma
- Havells Sylvania
- Marc Elst
- Frits Cornelisse
- Anne Luijten
- Wim Callens
- Pieter van der Laan
- Vincent Cornelissen
- Jan Willem Doornbos
- Rob Boogaard
24

Nieuwe coöperatie van ict-ondernemers

Vier ict-bedrijven hebben hun krachten gebundeld om meer mensen met autisme aan de slag te krijgen. Dit doen zij aan de hand van een nieuw opgerichte coöperatie, genaamd IN2IT. Door de samenwerking kunnen deze bedrijven hun kennis op het gebied van ict, autisme en werk bundelen.
25

nieuwsbrief projectinrichting

- Toegankelijk en representatief receptiemeubilair
- Opvallende halmeubels
- Passende raambekleding
- Frisse vloerafwerking
29

nieuwsbrief intercomsystemen

- Bedienlessenaars
- Combineren 2 en 4-draads
- Maanden in isolatie door kapotte intercom
- Puttense ondernemers slepen internationale prijs in de wacht
- Verifieren via intercom
- Domotica: Bedien kantoor met de tablet
- 16 miljoen kleuren
- Tweerichtingscommunicatie
- Slim is duurder