Gehele blad

Meubels voor de nieuwe generatie

Gehele blad
4

nieuws

- Datacenters energieslurpers in Amsterdam
- Camera’s en beeldschermen tegen agressie
- Locatie kantoor doet er toe
- Digitalisering grootste behoefte inkoopmanagers
- Drie ton boete voor intimidatie schoonmakers
- KNVB: huisvesting kan efficienter
- Werknemers moeten achteruit inparkeren
14

Werkplek mag weer persoonlijk zijn

Functioneel. Tijdloos. Mooi. Dat zijn de drie voornaamste criteria waaraan een meubel volgens de Apeldoornse designer Bert Klaaysen moet voldoen. De gelouterde ontwerper heeft al heel wat ontwikkelingen voorbij zien komen. Met zijn in Duitsland al bekroonde Aviator line speelt hij in op het werken van deze tijd. Daarin bespeurt Klaaysen de vraag naar een meer huiselijke, menselijke en persoonlijke inrichting. Niet voor niets is zijn motto: ‘Be your own pilot’.
17

De identiteit versterken door workplace branding

Met de toename van het flexwerken, brengen medewerkers steeds minder tijd door op kantoor. Ze zijn veelal onderweg of werken vanuit thuis op de tijden dat het hen het beste uitkomt. Technologische ontwikkelingen hebben deze werkmethode de afgelopen jaren vooruit gestuwd. Maar er zit ook nadrukkelijk eenkeerzijde aan al dat nieuwe gewerk. De betrokkenheid van de medewerkers neemt af en bedrijven bestaan steeds meer uit losse individuen. De identiteit van het bedrijf staat zodoende meer en meer onder druk. De oplossing? Workplace branding.
21

Meer verse groenten en fruit in catering

De foodservice markt in Nederland staat onder druk, maar de inkoopwaarde van verse groente en fruit steeg in de afgelopen twee jaar met 17 procent. Het gekochte volume nam met 10 procent toe. Waardeontwikkeling zit vooral in groentemixen waarbij de restaurantsector (onder meer partycatering) de grote aanjager is. Salades groeien als grote productgroep verder bij eetcafes, recreatie en lunchrooms.
23

Eiffeltoren wekt nu eigen energie op

Op de Eiffeltoren in Parijs zijn vorige week twee windturbines met verticale as gemonteerd, van ruim 5 m hoog en 3 m in doorsnede. Daarnaast is 10 m2 aan zonnecollectoren geinstalleerd.
25

Archief in oude glorie hersteld

Een van de oudste kazernes van Nederland, die van Willem II in Tilburg, is onlangs grondig gerenoveerd. Het Regionaal Archief en het Stadsmuseum Tilburg, die er huizen, besloten om het karakteristieke gebouw, dat na Willems tijd diende als Beka textielfabriek, in oude glorie te herstellen met een industriele touch, maar toch ook een prettige sfeer. Dat alles moest wel gebeuren voor een relatief bescheiden budget.
27

AirMaster maakt UWC duurzaam

Het United World College (UWC) in Maastricht is met de opening van de nieuwe campus een van de duurzaamste nieuw gebouwde scholen van Nederland. Op het gebied van bouwmaterialen, energievoorziening en luchtkwaliteit is gekozen voor tal van duurzame oplossingen. Vanwege de positieve effecten op de binnenluchtkwaliteit heeft de school gekozen om de kantoren, gangen en stafruimte uit te rusten met Desso AirMaster. De officiele opening werd verricht door Koning Willem-Alexander.
29

PERSONALIA

- Edwin Kuijpers
- Erik Koremans
- Jan van Melle
- Harold Bussing
- Jos van Kessel
- Lotte van Veghel
- Daan Bruggink
- Jouke Boomsma
- Claudia Alflen
- Charles Vinke
30

Visie op maaltijddistributie in de zorg

Het belang van een goede maaltijd in combinatie met gastvrijheid is niet meer uit de zorg weg te denken. Dagelijks wordt er gesproken en geschreven over het belang voor de patient, bewoner of client als het gaat om keuzemogelijkheid van menu, tijdstip van eten en dat daarbij de presentatie van de maaltijd een belangrijk verschil kan maken.