Gehele blad

Vrijheid voorkomt verspilling

Gehele Blad
5

nieuws

- Het Loo culinair geopend
- Schoonmaakbedrijven fastfoodsector de fout in
- Zorggroep installeert Elektronisch Cliëntendossier
- Onderwijsgroep Tilburg vernieuwt IT-omgeving
- Kleinschalig groepswonen in boerderij
- ‘Stressverzuim op steeds jongere leeftijd‘
14

Vrijheid voorkomt verspilling in Maasziekenhuis

Voedselverspilling in de zorg.Wat is er al niet over gezegd en geschreven? Op allerlei manieren wordt getracht om de hoeveelheid voedsel die in ziekenhuizen in de vuilnisbak verdwijnt terug te dringen. In Maasziekenhuis Pantein in Boxmeer kent men die problemen niet. Daar werkt unithoofd Maaltijd en Catering Ben Coenen al vier jaar met een systeem, dat hem verzekert van 0 procent waste in de keuken. ‘Patiënten eten hier wat ze lekker vinden.’
17

‘Miljardenverspilling op huisvesting‘

Onderwijs en zorg kunnen jaarlijks miljarden euro‘s besparen op hun huisvesting. Door ontoereikende kennis van vastgoed en innovatie gebruiken beide sectoren hun gebouwen nog te vaak inefficiënt. Dat stelt Coare Group uit Amsterdam.
19

Fris, kleurrijk en monumentaal

De locatie Penta van het Dr. Nassau College aan de Industrieweg in Assen heeft zijn monumentale allure terug. Dankzij een creatieve ingreep in het hart van de school is het gebouwoppervlak iets teruggebracht; een beschut ontmoetingsplein en een droogloop kwamen ervoor in de plaats. Meest in het oog springend zijn de frisse, kleurrijke uitstraling en het aantrekkelijk groene, glooiende terrein en water rondom de school.
20

Blok wil via EMVI van lege gebouwen af

Minister Blok voor Wonen en Rijksdienst onderzoekt hoe hij kennis en ervaring van aanbestedingen kan gebruiken om van lege gebouwen af te komen. Nederland kampt met veel gevangenissen, kantoren, kazernes en zelfs woonhuizen. Bijna 3 miljoen vierkante meter vloeroppervlak probeert het ministerie de komende jaren te slijten.
21

Luifel moet grillig windpatroon Eindhovense binnenstad verhelpen

De oplossing lijkt nabij voor bewoners en bezoekers van de Emmasingel in het hart van de Eindhovense binnenstad. Als sinds de oplevering vijf jaar geleden, heeft het gebied te maken met een zeer grillig windpatroon. Want waar je ook loopt bij woontoren De Admirant en aangrenzende winkelpanden; het waait er altijd. Een windluifel in de vorm van een glazen overkapping moet vanaf dit voorjaar het probleem hebben opgelost.
23

UWV heeft meest duurzame kantoor van Rotterdam

Het UWV-kantoor aan de Laan op Zuid in Rotterdam is gecertificeerd met een Breeam-NL In-Use certificaat.De behaalde 3 sterren (Very Good) voor zowel Asset als Beheer maken dit kantoor het meest duurzame van Rotterdam volgens de Breeam methodiek.
24

Zelfgekweekte groenten in Amtrium

In de restaurants van het Amtrium van RAI Amsterdam worden straks zelfgekweekte courgettes, tomaten, pompoenen, boontjes en kruiden geserveerd. Deze komen uit de zogenaamde bloeikas, die achter de glazen zuidgevel is gemaakt. Het is een bijzonder project, dat niet voor niets onlangs uitgeroepen is tot winnaar van de Vernufteling 2015.
25

Vergaderen in het multimediale tijdperk

Net als alle technologie staan ook vergadersystemen niet stil in ontwikkeling. Een vergadersysteem vandaag de dag is niet meer te vergelijken met dat van pakweg 10 jaar geleden. Een revolutionair nieuw product op de markt is bij voorbeeld het multimedia vergadersysteem van Bosch. Het biedt bedrijven de mogelijkheid om gebruik te maken van geavanceerde multimediale middelen tijdens hun vergaderingen. Een must have voor een moderne bedrijfsvoering waarbij voor vergaderen een belangrijke rol is weggelegd.
29

Nieuwe NEN 3011 zorgt voor eenduidige veiligheidsborden

Met de herziening van NEN 3011, de nationale norm met eisen voor veiligheidskleuren en -tekens in de werkomgeving en in openbare ruimtes, is een volgende stap gezet in de standaardisering van deze waarschuwingssignalen. De nieuwe richtlijn is op 1 maart gepubliceerd en richt zich op de praktische opmaak- en ontwerprichtlijnen, en geeft voorbeelden van de veiligheidskleuren en -tekens.
30

Besparing op elektriciteit met VoltSaver

Naast de reeds bestaande VoltSaver, een beproefd spanningsverlagingssysteem bestemd voor de zakelijke grootverbruiker van elektriciteit, brengt VoltSavers nu ook de VoltSaver Medium op de markt, bestemd voor het midden- en kleinbedrijf. Hiermee zou het mkb 8 tot 15 procent kunnen besparen op de elektriciteitsrekening.