Gehele blad

‘Zesjescultuur‘ heerst onder beheer

Gehele blad
4

nieuws

- Defensie wil archieven digitaliseren
- ‘Noordwijk voorloper digitaal werken’
- Fietsplan sneuvelt onder nieuwe WKR
- Politie geeft afval tweede leven
- E-mail nog altijd springlevend
- ‘Geen gevaar in stilstaande lift‘
12

‘Zesjescultuur‘ heerst onder beheerders kantoorgebouwen

Onder huurders van kantoorgebouwen bestaat veel onvrede over de kwaliteit van de vastgoedbeheerder. Tegengestelde belangen en het ontbreken van een formele relatie waarin afspraken zijn vastgelegd, liggen daaraan ten grondslag. Dit blijkt uit onderzoek door Solved en de Technische Universiteit Eindhoven (Stichting Interface), dat de aanzet vormt voor een benchmark voor de komende jaren.
14

Rotterdam scoort met bijzondere bouwwerken

De nominaties voor de titel BNA Beste Gebouw van het Jaar 2015 zijn bekend. In totaal negen gebouwen, verdeeld over drie categorieën dingen mee naar de hoofdprijs. Rotterdam, in Nederland waarschijnlijk de meest vooruitstrevende stad op het gebied van moderne architectuur en bouwkunst, heeft ook dit jaar meerdere ijzers in het vuur.
16

De meerwaarde van Intelligent Facility Management

Integrated Facility Management (IFM) wordt door veel bedrijven gezien als een stapeling van ‘soft services’ om zo inkoopvoordeel te bereiken en het voordeel van één enkel aanspreekpunt. Denk aan één leverancier voor catering, schoonmaak en receptiediensten. ‘Hard services’, zoals onderhoud en energiemanagement is steeds vaker een belangrijk element. De ontwikkelingen richting ‘smart buildings’, ‘green offices’ en ‘healthy offices’ vragen om een daadwerkelijke integrale aanpak. Dan ga je naar Intelligent Facility Management. Erik Groen, directeur IFM bij Cofely pleit voor een slimme benadering van IFM vanuit de ‘hard services’. ‘Hard services is niet meer een stapeling van services die je er even bij doet.’
18

Parkeren kan efficiënter

Schaarste aan parkeerplaatsen; het is voor veel bedrijven, maar ook ziekenhuizen, hotels en andere plaatsen waar medewerkers en bezoekers met de auto komen, een zorg die niet goed oplosbaar lijkt. Met de nieuwste generatie parkeersystemen is er echter een scala aan nieuwe mogelijkheden voor handen voor gebruikers en eigenaren van onder andere kantoorgebouwen. ‘De efficiency van parkeren bij kantoren kan zo veel verbeterd worden. Organisaties kunnen op een slimme manier extra inkomsten genereren en service bieden’, aldus Ernst Bos, partner van Spark Parking.
20

Bedrijfssubsidie voor asbestverwijdering

Elk jaar overlijden ongeveer 1000 mensen aan de gevolgen van asbest. De overheid wil in 2040 geen enkel asbestslachtoffers meer. Daarom stelt de Rijksoverheid regels die ervoor zorgen dat asbest geen gevaar voor de gezondheid is. Dit moet leiden tot een totaalverbod in 2024. Maar wat te doen als gebouwbeheerder als er werkelijk asbest in het pand aanwezig is? Voor bedrijven en instellingen heeft het Rijk in ieder geval al een subsidiepot ‘Asbestplanning 2024’ klaarstaan.
22

Cradle to Cradle in Concertgebouw

Een bezoek aan de vakbeurs Interclean in Amsterdam heeft het Concertgebouw in het Belgische Brugge geen windeieren gelegd. Het deed Wim Neels, coördinator exploitatie
23

‘Crowdfunding kans voor duurzame sportclub‘

Sportverenigingen hebben steeds meer belangstelling voor energiebesparing en duurzame energie. Maar het ontbreekt de besturen aan budget en kennis om de kansen ervan te verzilveren. Een trendrapport dat verschijnt in het kader van de Nuon Club Competitie 2015 zet de toekomstkansen op een rij. Met crowdfunding en energieambassadeurs als succesfactoren.
24

Meer daglicht nodig op werkplek

Interface heeft wereldwijd onderzoek laten doen naar de effecten van natuur op de werkplek. Hieruit blijkt dat werkplekken met natuurlijke elementen zorgen voor 15 procent meer welzijn, 15 procent hogere creativiteit en 6 procent hogere productiviteit. In 2014 werden deze effecten op Europees niveau onderzocht.
25

Informatiemanager wordt slecht begrepen

Het gros van de bedrijven met een informatiemanager begrijpt deze niet. Daarnaast begrijpen veel informatiemanagers de informatiebehoeften rondom hen heen niet. Zo blijft de meerwaarde van informatie vaak onbenut. Dat blijkt uit onderzoek van Iron Mountain.
26

Grootste deel eindgebruikers is rijke groene kostensnijder

Het grootste deel van de eindgebruikers investeert in duurzaamheid, maar vooral als het een kostenbesparing oplevert. Ze zijn actief op zoek naar informatie en zoeken deze informatie via diverse kanalen, zoals het bezoeken van beurzen, het lezen van vakbladen en het bezoeken van websites. Dit is een van de belangrijkste conclusies uit een onderzoek van student Nadine Wessels, die hiervoor onlangs de scriptieprijs ‘CoreNet Student Award 2015’ in ontvangst mocht nemen.
28

Warm welkom in de zorg

Voor de concurrentiepositie van zorginstellingen is de waardering van patiënten en bezoekers van steeds groter belang. Niet alleen de kwaliteit van de zorg, maar ook de gastvrijheid en de bejegening van patiënten spelen daarbij een belangrijke rol. Douwe Egberts Professional lanceert daarom een nieuwe campagne speciaal gericht op de zorg: ‘Het wachten verzachten’.
29

nieuwsbrief: VEILIGHEID: EEN EERSTE PRIORITEIT

Wist u dat meer dan de helft van de bedrijven die een grote brand meemaken, een jaar na de brand failliet zijn? Zoals met veel dingen is ‘voorkomen beter dan genezen’. Dat geldt net zo goed voor inbraak en diefstal of het oneigenlijk betreden van uw pand door individuen die kwaad in de zin hebben. Om dit soort situaties te voorkomen heeft Croon Elektrotechniek al voor veel verschillende klanten slimme Safety