Gehele blad

Lockers worden steeds slimmer

Gehele Blad
5

Lockers worden steeds slimmer

Organisaties stellen al jaren lockers beschikbaar voor hun werknemers. Iedereen heeft een eigen vaste plek om de persoonlijke spullen in op te bergen. Deze behoefte is door de jaren heen echter veranderd, aangezien bedrijven en instellingen de wens hebben om altijd en overal in het pand over voldoende opbergruimte te beschikken. Hierdoor moeten zij slimmer omgaan met hun dure vierkante meters.
7

nieuws

- Nieuwe lockers voor Ajax
8

Hoe houdbaar is uw FMIS bij transitie naar een regie organisatie?

Inzet van een Facilitair Management Informatie Systeem - kortweg FMIS- is binnen veel facilitaire organisaties niet meer weg te denken. De laatste jaren maken veel organisaties ook de transitie door naar een (facilitaire) regie organisatie. Welke invloed heeft het regie model op het gebruik-, en de inrichting van een FMIS? Is de overgang naar een regie organisatie een natuurlijk moment voor selectie en implementatie van een nieuw systeem? Of vormt dat een desinvestering en is her-implementatie van het bestaande FMIS een betere optie? Of wellicht overweegt u wel om helemaal afscheid te nemen van uw eigen FMIS en over te gaan op de systemen die uw FM supplier aanbiedt?
11

Volwaardig loon voor ‘jonge‘ schoonmakers

Per juli van dit jaar zal schoonmaakbedrijf DJM Bedrijfsdiensten, geen onderscheid meer maken tussen jeugdlonen en het loon van zogenaamd vak-volwassen medewerk(st)ers. Hiermee hoopt het bedrijf trendsetter te zijn binnen de branche en misschien wel voor meer branches.
13

Wat betekent informatiesecurity (infosec) voor de facilitair manager?

Om een veilige werkomgeving te kunnen bieden, zijn beveiligingsprocedures en beveiligingssystemen in veel gevallen gewenst of zelfs noodzakelijk. Zo ook bij informatiebeveiliging.
15

Een werkplek voor iedereen?

Een effectieve werkomgeving stimuleert samenwerking zonder dat het ten koste gaat van de productiviteit. 85% procent van de werknemers is ontevreden over hun werkomgeving, omdat ze zich niet kunnen concentreren [Steelcase, september 2014]. Johnson Controls onderschrijft dat door het signaleren van de volgende trends: 51% van de tijd wordt gebruikt voor concentratie. Bijna de helft van deze tijd is niet productief.
16

Focus op technische kwaliteit van schoonmaak als randvoorwaarde voor veilige zorg

De bezuinigingen in de zorg gaan ten koste van de technische kwaliteit van schoonmaak en dat heeft consequenties voor veilige patiëntenzorg.
17

Onderneem de stap naar Maatschappelijk Betrokken ondernemen

Veel organisaties geven naar eigen zeggen aandacht aan duurzaamheid. Maar hoe verankeren ze dat in een integraal MVO- of MBO-beleidsplan? Hoe ziet een dergelijk plan er uit, wat is de rol van FM en waar moet je op letten? De tip is om op je natuurlijke omgeving te letten.
21

Alarm over IP, voor velen nog een uitdaging

De betrouwbaarheid van veel alarmtransmissie-oplossingen laat te wensen over. En dat terwijl cybercrime een steeds groter probleem wordt, stelt consultant Bart Postelmans van ASB-Security.
24

Intelligent en uitgebreid lichtregelsysteem

DIMPro is een intelligent en uitgebreid lichtregelsysteem dat hoge energiebesparingen oplevert en dat individuele armaturen van een complete buitenverlichtingsinstallatie kan besturen.
25

Veilig ontruimen begint bij u

Als gebouwbeheerder bent u verantwoordelijk voor de veiligheid van het personeel en de bezoekers. Het veilig ontruimen van een gebouw is belangrijk om te voorkomen dat mensen in een onveilige situatie terecht komen. Hierbij speelt de noodverlichting een essentiële rol. Tijdens de levensduur van de noodverlichtinginstallatie zorgt u ervoor dat deze in goede conditie verkeren. Maar veilig ontruimen betekent meer dan dat.
27

Hoe te komen tot een goed toegangscontrolesysteem

De ontwikkelingen op het gebied van toegangscontrolesystemen gaan snel. Dit zorgt ervoor dat deze systemen overal toe te passen zijn. Maar met veel verschillende systemen en oplossingen wordt de keuze niet eenvoudig. En hoe moet je dat dan implementeren. Daarvoor heb je kennis en ervaring nodig. ACES heeft zich als Advies Centrum Elektronisch Sluiten dan ook gespecialiseerd in deze materie en kan naast een onafhankelijk advies, de eindgebruiker ook begeleiden in het implementatietraject.
29

Grote uitdagingen voor de RIBW sector in 2015

De druk van het efficiënt en flexibel organiseren versus de grote mate van aandacht voor kwaliteit en beleving in de zorg levert al lange tijd een continu spanningsveld op. Aanleiding om eens in te zoomen op de RIBW-sector. De ontwikkelingen rondom de zorgzwaartepakketten en het scheiden van wonen
31

Tablet als belangrijkste tool voor HNW?

Uit onderzoek blijkt dat de laptop als belangrijkste tool voor HNW wordt gezien. Maar voor hoelang nog? Het belangrijkste voordeel van de tablet is natuurlijk dat het handig is om overal mee naar toe te nemen.