Gehele blad

Op afstand werken ondanks techniek vaak niet optimaal

Gehele Blad
5

nieuws

- Geen geld voor innovaties
- Energie zuinig kantoorpand wil overschot efficiënt gebruiken
- Gezondheidsrisico’s op kantoor met nieuwe tool in kaart brengen
8

In facilitair management kan lean management nog veel betekenen

In facilitaire omgevingen is het inzetten van de lean systematiek in opkomst. De kern ligt in het minimaliseren van verspillingen en het maximaliseren van klantwaarde. Het is een manier van werken, verbeteren, denken en zijn. Lean management kan overal worden toegepast, waar ruimte is voor verbetering, dus ook in het facilitair management. In deze bijdrage een uiteenzetting van de mogelijkheden.
11

Facilitair journaal ondersteunt Kenniscentrum

De digitalisering grijpt steeds verder om ons heen. Het digitaal delen en brengen van kennis en informatie op het gebied van facilitair management en gebouwbeheer neemt in de laatste jaren steeds verder toe.
15

Op afstand werken ondanks techniek vaak niet optimaal

Maar liefst 71 procent van de mensen die gebruik maken van telefoon- of videoconferentie ervaart moeilijkheden wanneer zij willen samenwerken met collega’s op afstand. Dit blijkt uit onderzoek dat Harris Interactive onlangs heeft uitgevoerd in opdracht van werkomgevingsspecialist Steelcase. Op basis van onderzoek naar de impact van de fysieke ruimte komt Steelcase met zes principes die organisaties helpen videoconferenties beter te ondersteunen.
17

Drie manieren om het nieuwe werken te saboteren

Stel dat er mensen in je organisatie aan je kop zitten te zeuren dat het allemaal wel moderner kan in het bedrijf. Ze willen meer ruimte en (eigen) verantwoordelijkheid en daarbij graag gebruik maken van de nieuwste technologische mogelijkheden. Ze werken liever thuis, omdat het kantoor niet echt inspireert en reizen onnodig is. Het nieuwe werken is hip, hebben ze gelezen . Wat een gedoe. Voor je het weet ben je als directie of management met een verandering bezig naar een nieuwe manieren van werken en organiseren, terwijl het al zo druk is.
19

Introductie Nationale SOS ALARM -> 112 App

Vanaf 7 mei 2014 is het mogelijk om 112 niet alleen telefonisch te alarmeren bij een noodsituatie, maar ook via de gratis Nationale SOS ALARM ->112 App. Deze app organiseert eerste hulp bij een noodsituatie, totdat de officiële hulpdiensten arriveren. De app geeft iedereen met een smartphone via GPS en de technische applicatie data2voice - het vertalen van digitale data naar een gesproken bericht - de mogelijkheid om 112 niet alleen telefonisch, maar ook digitaal te alarmeren en informatie te delen.
21

De ontwikkeling van Facility Management

Facility Management heeft maar een kort verleden. De oorsprong is in het Amerika van de 20ste eeuw terug te vinden en het heeft vervolgens via Engeland vaste voet aan de grond gekregen in Europa. Sindsdien is het Facility Management niet meer weg te denken in de huidige bedrijfsvoering.