Gehele blad

Hospitality, meer dan een hype?

Gehele blad
5

Nieuws

Nationale afvaltest zorgt voor bewustwording ondernemers
Files veroorzaken burn-out medewerkers
Overheden nog steeds niet zuinig met energie
Werknemer draait op voor kosten thuiswerken
11

Gevolgen brand in bedrijven onderschat

Ondernemers in het midden- en kleinbedrijf onderschatten in hoge mate de gevolgen van brand in hun bedrijf voor hun eigen onderneming. Terwijl de praktijk leert dat een brand in de helft van de gevallen leidt tot een faillissement, schat slechts één op de tien middelgrote en kleine ondernemers in Nederland, dat dat het geval is. Zo blijkt uit onderzoek naar risicomanagement dat is uitgevoerd in opdracht van de Rabobank onder 380 Nederlandse ondernemers met een omzet tussen de één en dertig miljoen euro.
12

Energielabel per 1 juli verplicht

Beschikt uw bedrijfsgebouw al over het verplichte energielabel? Niet, zorg dan wel dat u er snel een regelt, want vanaf 1 juli bent u verplicht dat te hebben. Weet u het nog niet zeker of er al een van is? Kijk dan op www.ep-online.nl om na te gaan of het voor uw bedrijfsgebouw(en) al is aangemaakt.
13

Hygiene is meer dan een schoon toilet

Dat schone toiletten een belangrijke vorm van hygiëne worden beschouwd, zal geen facilitair manager ontkennen. Dat er op het gebied van hygiëne véél meer onder de rook van uw bedrijfsgebouw is, zal niet vreemd in de oren klinken. Voor zover de lezer er niet al van op de hoogte is, kan hij meer kennis terugvinden in het dossier Hygiëne van het Kenniscentrum voor Facilitair management en Gebouwbeheer.
15

Te veel werkplekken vreten energie

Hoe ziet “The Social Office” eruit? Welke ontwikkelingen in de maatschappij, arbeidssituaties en technologie hebben invloed op de werkplek van de toekomst? Bij König Neurath houden we ons steeds weer opnieuw met deze vragen bezig. En creëren zo de basis voor innovatieve ideeën, producten en ruimteconcepten.
17

Hospitality, meer dan een hype?

Hospitality, gastvrijheid, klantbeleving, ‘the guest journey’, zo maar een aantal van de veel gehoorde termen waar op dit moment over wordt gesproken binnen het facilitaire werkveld. Maar wat houdt het nu precies in en wat betekent dit voor mijn organisatie? Na thema’s als ‘Het Nieuwe Werken’, ‘Outsourcing’ en ‘Duurzaamheid’ lijkt Hospitality de nieuwe ‘hype’ binnen het facilitaire werkveld.
20

Make or buy de keuze voor uitbesteden

Rond 1400 werden kinderen van notabelen uitbesteed aan een min of voedster. Vanaf de 17e eeuw werd het uitbesteden van kinderen meer en meer een gemeengoed onder de gegoede burgerij. “Jacques Gélis, wetenschappelijk medewerker van de université de Paris VIII.”