Gehele blad

Een op de tien grotere Europese bedrijven gebruikt publieke cloud

Gehele blad
4

Van schriftelijk weekblad naar digitale kennis- en informatievoorzieningen

6

Nieuws, met onder andere:

- Verplicht investeren opleiden personeel
- Scholen laten energiebesparing liggen
- De cloud is een prima verjongingskuur
- Middagdipje? Zo voorkom je het
10

Een op de tien grotere Europese bedrijven gebruikt publieke cloud

Cloudcomputing wordt nu benut door bijna driekwart van de Europese grote ondernemingen. De grote meerderheid van de ondernemingen (vrijwel de helft van het totaal) gebruikt voornamelijk een private cloud, aldus onderzoek van Easynet, wereldwijd aanbieder van managed services. Het onderzoek werd uitgevoerd onder IT-beslissers van Europese bedrijven met meer dan 1000 werknemers en afkomstig uit alle sectoren.
12

Case Study Brede School Kwintijn

De Brede School Kwintijn in Raalte komt voort uit een fusie van verschillende scholen en biedt onderdak aan 119 kinderen, een peuterspeelzaal voor twaalf tot veertien kinderen en twee gymzalen. Het onderwijs in het gloednieuwe gebouw is gebaseerd op een geheel nieuwe visie – waarin kinderen veel zelf doen en ‘lerenleren‘ - die minder klassikale structuur met zich meebrengt. Onder meer daardoor was een centrale structuur met diverse functionaliteiten en plekken nodig waar veel kinderen samenwerken. Dat stelde specifieke eisen aan het ontwerp en de akoestiek.
13

Het nieuwe werken; nu al achterhaald?

Het Nieuwe Werken is allang geen nieuw fenomeen meer. Het is een visie op een manier van werken waarbij het gaat om een vernieuwing van de fysieke traditionele werkplek. Bij deze nieuwe manier van werken wordt er gekeken naar een betere inrichting en een geoptimaliseerde aansturing van het kennisnetwerk binnen organisaties. Het betreft niet alleen de inrichting van de werkomgeving, maar ook een nieuwe mentaliteit van aansturen voor zowel de medewerker als zijn manager.
14

Mobiele kassagebruik en pintransacties in de lift

Het horecahoogseizoen is in volle gang. Om met het mooie weer de drukte op de terrassen aan te kunnen, zetten horecaondernemers steeds vaker mobiele afrekenpunten in. Cashr, een online kassa voor smartphones en tablets, zag in de aanloop naar de zomer het aantal mobiele devices toenemen. Bovendien steeg het aantal pintransacties via deze POS-devices in juni met ruim 140 procent ten opzichte van de eerste maand van dit jaar.
15

Nederlands mkb stimuleert mobiel werken maar mist kansen

Mkb‘ers in Nederland zien de voordelen voor productiviteit van medewerkers door het gebruik van online diensten, zoals cloud, VoIP en wifi, maar missen kansen om hiermee hun winstgevendheid te vergroten. Dit blijkt uit onderzoek van het onderzoeksbureau Censuswide in opdracht van ZyXEL, leverancier van netwerk- en communicatieoplossingen. De onderzochte landen, Zweden, het Verenigd Koninkrijk, de Tsjechische Republiek, Duitsland en Nederland, verschillen hierin aanzienlijk. Nederland komt met name op het gebied van VoIP en wifi goed uit de bus.