Gehele blad

Productiviteit omhoog met duurzame oplossingen

1

Productiviteit omhoog met duurzame oplossingen

We bewegen te weinig. En ja; dat weten we allemaal wel. We staan op, gaan naar de auto, naar ons bu-reau, naar de auto, naar de bank en dan weer naar bed. Voor veel mensen een herkenbaar patroon op een doordeweekse dag. Ergens willen we heus wel meer afwisselen tussen zitten, staan en bewegen, maar het blijkt lastig om ons huidige gedrag te veranderen. Realiseren we wel wat er te winnen valt? Wat zijn de voordelen van afwisseling in houding en beweging op de werkvloer?
2

Juridische stappen tegen Stichting Reprorecht

Stichting Reprorecht stuurt ieder Nederlands bedrijf jaarlijks ‘facturen’ voor het maken van kopieën uit boeken, kranten en tijdschriften. Deze facturen zijn feitelijk geen facturen maar offertes. Toch laat Stichting Reprorecht het lijken alsof er een betalingsverplichting rust op de ontvanger van de ‘factuur’. De bedrijven die zich hebben aangesloten bij platform ReproClaim stellen dat ze door de werkwijze van Stichting Reprorecht zijn misleid en vorderen miljoenen euro’s terug.
2

Healthy Offices gericht op verbeteren welzijn eindgebruiker

Healthy Offices is een concept dat zich in de realisatie van huisvesting richt op onzichtbare elementen, zoals akoestiek, goede luchtkwaliteit, juiste verlichting, daglicht en organisatiecultuur. Maar naast deze onzichtbare en traditionele elementen is er binnen Healthy Offices ook aandacht voor beweging, ont-spanning, diversiteit in werkplekken, groenvoorziening en voeding. Kortom, Healthy Offices is gericht op het verbeteren van het welzijn van de eindgebruiker.
3

Creatieve vrouwen werken vaker thuis

Vrouwelijke zzp’ers uit de creatieve sector of met een taalkundig beroep werken steeds vaker vanuit huis. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek was het aantal thuiswerkers in 2017 gestegen naar ruim drie miljoen mensen.
3

PostNL breidt proef met pakketautomaten uit

Ook Eindhoven krijgt binnenkort, als proef, twee Pakket- en Brief-automaten (PBA) van PostNL. Als de proef slaagt, wordt dat aan-tal nog uitgebreid in overleg met de gemeente. Vorig jaar startte het postbedrijf met proeven met de automaten in Almere, Tilburg en Limburg. Dit jaar kwam daar al Breda bij en er volgen nog meer steden.
4

Brussel zet geldpot klaar voor gratis wifi

Gemeenten uit heel Europa kunnen vanaf nu aankloppen in Brussel voor een eenmalige subsidie van 15.000 euro voor een gratis wifihotspot. Ze kiezen zelf waar ze dat doen: op een plein, in een park, in een museum, bibliotheek of gezondheidszorgcentrum.
4

Uitstelgedrag ligt op de loer bij thuiswerken

We werken steeds vaker thuis, blijkt uit onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Maar thuis ligt afleiding continu op de loer. Is dat erg? En hoe zorg je dat je thuis toch je werk gedaan krijgt?
5

De essentie van Agile

In 1935 bedroeg de levensverwachting van een grote onderneming negentig jaar, in 2010 was het nog maar tien jaar. En het lijkt inmiddels nog minder te zijn geworden. Ondernemingen zijn zo langzamer-hand verandermoe en zijn het zat om keer op keer weer met grote herstructureringen te moeten komen.
6

Snel op- en afschalen als dat nodig is

Corporate security management komt neer op het beschermen van personeel, bezittingen en belangen van een organisatie. Het gaat erom dat de activiteiten van het bedrijf ongestoord door kunnen gaan en dat er geen hinder of onderbreking is van de reguliere bedrijfsactiviteiten. Het waarborgt de continuïteit van de organisatie.„Daarom is het belangrijk de beveiliging op niveau te houden en ook met enige regel-maat de efficiency daarvan te peilen“, aldus aan Michiel de Weger, Executive Risk Advisor.
6

‘Mechanische luchtventilatie deugt vaak niet’

Schoolbesturen zeggen dat de mechanische luchtventilatie in scholen vaak niet goed werkt. Daardoor is het in de winter te koud en in de zomer te heet. Leerlingen en docenten op tientallen basisscholen hebben dan ook last van hoofdpijn en misselijkheid. Dit meldt het KRO-NCRV-programma Reporter Ra-dio op basis van eigen onderzoek.
7

Facilitair dienstverlener NEP op de duurzame toer

De studio’s op het Mediapark in Hilversum gebruiken veel energie om tv-programma’s te maken. Dit gebeurt ook op andere locaties, zoals de Westergasfabriek in Amsterdam, waar onder meer De Wereld Draait Door, Jinek en Pauw worden opgenomen. Toch is het goed mogelijk om duurzamer om te gaan met energie en fors te besparen op het energiegebruik.
7

‘Controllers geschikt als voortrekkers’

Expert Business Analytics Henk Vlootman vindt controllers bij uitstek geschikt om een voortrekkers rol spelen in de transforma-tie in een bedrijf. „Zij zijn een van de weinige werknemers binnen bedrijven die vaak in detail inzicht hebben in de business proces-sen. Op basis van de nieuwe informatie kiest de organisatie een andere koers. „En dit blijft mensenwerk.”
8

Ergonomische innovaties op de werkplek

Het Amerikaanse ministerie van Werkgelegenheid meldt dat een ergonomische werk-plek de productiviteit van werknemers met maar liefst elf procent kan verbeteren. In dit artikel de laatste tools voor op kantoor uit de hele wereld.