Gehele blad

Allesomvattend beheerplan waterlichamen

Gehele blad
4

Berichten

Rioolheffing blijft nagenoeg gelijk in 2018
Innovatieprijs voor Ge(o)zond Water
D66 en ChristenUnie willen medicijnresten uit water
Gestandaardiseerde stresstest voor gemeenten
Rioolzand wordt hergebruikt in baksteen
Politiek maant Amphia ziekenhuis tot aanpakken verontreiniging
8

‘Monster fatberg’ Londen eindelijk verslagen

G‘We hebben het gevecht met het monster van Whitechapel gewonnen.’ Met die woorden kondigde waterbedrijf Thames Water de overwinning aan op de 250 meter lange ‘vetberg’ die vastzat in het rioleringsnetwerk van Londen. Twee maanden lang vochten de Londenaren tegen een ondergrondse, zeer hardnekkige vijand. Sinds december stroomt het oude Victoriaanse riool weer. Maar voor hoelang?
10

Tussen de oren

11

Uitwisselformaat klaar voor de toekomst

Voor de uitwisseling van informatie ten behoeve van het uitvoeren van hydraulische berekeningen wordt tot op heden het formaat SUFHYD 1.10 gebruikt, wat staat voor Standaard UitwisselingsFormaat Hydraulische gegevens van rioolstelsel versie 1.10. Dit bestandsformaat is een tekstformaat met gegevens op vaste posities op de regels. Het SUFHYD 1.10 dateert van maart 1996 en is in de jaren 1990 ontwikkeld door en sindsdien in beheer bij Stichting RIONED.
13

Demo-delta, in Zwolle kan het!

Gemeente Zwolle staat altijd open om nieuwe producten en innovaties ten uitvoer te brengen. Soms moet je over een idee of ontwerp nadenken en soms moet je gewoon doen! Als het in de praktijk werkt en een bijdrage levert aan de bedachte doelstelling, dan is iedereen tevreden. Mocht het toch niet goed gaan, heb je iets geleerd en pas je het idee en/of ontwerp aan om het vervolgens opnieuw toe te passen.
16

Allesomvattend beheerplan waterlichamen

Droge perioden wisselen zich af met hevige neerslag. Klimaatverandering, u kent dat ondertussen wel. Ieder jaar is er een regio in Nederland de klos. In het stedelijk gebied lijkt de nood dan het hoogst. Maar ook in het landelijk gebied zien we steeds vaker problemen ontstaan en lijden boeren grote schade aan hun gewassen. De hoogste tijd voor de gemeente Weert om haar zorgplicht te spreiden over de gehele gemeente. Een beheerplan voor waterlichamen geeft hieraan invulling.
19

Vlaams katern

Burger steeds beter ondersteund bij het afkoppelen
Vlaamse provincies steunen Agenda 2030 voor Duurzame Ontwikkeling
Provincie Vlaams-Brabant subsidieert waterpreventieve ingrepen
Asbest in herbruikte rioleringsbuis
Bacteriën aan het werk in stadsvijver Lier
Oppervlaktewater profiteert van minder pesticiden
Zwitsers spoelen jaarlijks duizenden kilo’s goud en zilver door het riool
25

Product- en bedrijfsinfo