Gehele blad

‘Een stap in de circulaire richting‘

1

‘Een stap in de circulaire richting‘

Veel scholen kampen met huisvestingsproblemen. Vaak is de huisvesting te groot geworden, voldoet het niet meer aan de behoefte vanuit het onderwijs of zijn er problemen met de relatie van de veroudering van het gebouw. De PO-raad, VO-raad en Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG) hebben een geza-menlijk voorstel gedaan voor een nieuwe wetgeving voor onderwijshuisvesting.
2

Klantgerichtheid op alle niveaus

Sydney Brouwer, specialist op het gebied van klantgericht ondernemen, was onlangs bij een verzekerings-maatschappij die de klantbeleving naar een hoger niveau wilde tillen. Om dit te doen kregen alle klanten-servicemedewerkers een uitgebreide training van twee dagen over klantgerichtheid. De training was van hoog niveau en de medewerkers gingen na afloop weer vol energie en nieuwe kennis aan het werk.
2

Gastbeleving: vergeet de laatste indruk niet

Gastbeleving staat voor de wijze waarop voldaan wordt aan verwachtingen of nog beter: het overtreffen daarvan. Horeca kan in de zorg bijdragen aan een hoge waardering en rijke gastbeleving. Maar het ont-breekt de horeca in de zorg aan beleving. Daar kun je wat aan doen. Hier enkele tips om de gastbeleving te verhogen.
3

Code voor kwaliteit en fatsoenlijk handelen

Zestien beveiligingsbedrijven hebben onlangs de Code Verantwoordelijk Marktgedrag ondertekend. De Code pleit voor kwaliteit en fatsoenlijk handelen in het proces van aanbesteden. In de contractfase is het van belang in het oog te houden waarop wordt afgerekend. Daarbij is het welzijn van de beveiligers een belangrijk onderdeel.
3

Compensatie voor inschrijvers bij mislukte aanbesteding

De Tweede Kamer heeft een motie aangenomen van VVD en CDA om verplichte compensatie bij een mislukte aanbesteding te regelen. Staatssecretaris Mona Keijzer van Economische Zaken belooft het onderwerp toe te voegen aan het lopende onderzoek naar tenderkosten.
4

‘Het loopt uit de klauwen met auteursrechten’

Ondernemers vinden het volstrekt normaal dat zij auteursrecht en naburig recht moeten betalen als zij gebruikmaken van creatieve werken, zoals muziek of beeld in hun bedrijf. Het draagvlak daarvoor brok-kelt echter af, constateert directeur Leendert-Jan Visser van MKB-Nederland. „Het loopt uit de klauwen.”
4

Ambtenaren ministeries boos: geen privacy en te weinig plek

Te weinig werkplekken, een gebrek aan privacy en een slechte sfeer. Het zijn slechts enkele van de vele klachten over het overheidsgebouw in Den Haag, waar sinds eind vorig jaar de ministeries van Buiten-landse Zaken en Infrastructuur en Waterstaat in zijn gehuisvest.
5

De meerwaarde van self-delivery model

De lijst met afwegingen in het opzetten en organiseren van een samenwerking in de uitbesteding van facility management is lang. Één afweging is de keuze voor een geschikt dienstverleningsmodel. Hier-bij moet je de afweging maken tussen een model waarin de dienstverlener werkt met onderaannemers en een model waarin de dienstverlener (vrijwel) alleen met eigen personeel werkt.
5

Goed teamwerk begint met een kop koffie

Amerikaanse onderzoekers hebben ontdekt dat mensen een positievere beoordeling over teamwerk geven wanneer ze van tevoren een kop koffie met elkaar hebben gedronken. Ook toonde een tweede experiment aan dat mensen beter met elkaar communiceren onder invloed van cafeïne. Volgens onder-zoeker Amit Singh, marketingpromovendus aan de Ohio State University, zorgt het er namelijk voor dat mensen alerter zijn.
6

Fysieke werkplek belangrijker dan ooit

De verwachting is dat het aantal fysieke werkplekken de komende vijf jaar met dertien procent toe-neemt. Dit blijkt uit een onderzoek onder vijfhonderd Europese bedrijfsleiders. Veertig procent geeft aan de werkplek al opnieuw te hebben ingericht en maar liefst 38 procent is van plan om van locatie te wisselen, om ervoor te zorgen dat werknemers beter kunnen samenwerken met partners en klanten, waardoor creativiteit en innovatie worden gestimuleerd.
6

Mobiliteitsbudget in plaats van een leaseauto

Bij veel deelnemers aan de pilot van de Amsterdam Zuidas was er eerst drempelvrees: ‘Laat ik de lease-auto links liggen? Probeer ik zoveel mogelijk met de fiets te gaan of combineer ik bijvoorbeeld de trein met een deelauto of taxi?’ Het bleek vooral de ‘first and last mile’ te zijn die men als belemmering ziet, maar in de praktijk viel dit mee.
7

Kantoormeubelen van plastic soep

Het idee ontstond tijdens de lunch. „Ons team is flink gegroeid en we pasten niet meer aan de lunchta-fel”, zegt Marius Smit, oprichter van Plastic Whale. „Er moest een nieuwe tafel komen. Maar dit moest natuurlijk een gerecyclede versie zijn. Want als je boten kunt maken, dan moet een tafel ook lukken.”
7

‘Tweehonderdduizend forenzen uit de auto’

Staatssecretaris Van Veldhoven vraagt werkgevers hun fietsende werknemers 19 cent per kilometer te betalen. Op dit moment bestaat er al een reiskostenvergoeding voor fietsers, maar deze regeling wordt niet ‘optimaal’ benut, zegt Van Veldhoven in haar plan om 200.000 mensen forenzen uit de auto te halen.
8

Universele bouwstenen voor excellente klantervaringen

Consumenten hebben steeds makkelijker toegang tot informatie. Daardoor beschikken zij over een breed scala aan opties waaruit ze kunnen kiezen. Concurreren op enkel product of prijs wordt steeds lastiger, een uitstekende customer experience wordt steeds belangrijker. Maar wat is de basis van een goede klantervaring en klantbeleving? Zes universele karakteristieken liggen hieraan ten grondslag.