Gehele blad

Record zomer: fm worstelt met ongedierte

4

Fm worstelt met ongedierte

Ongedierte gedijt goed bij warm weer. De bestrijding ervan vergt dan ook extra inzet deze zomer met hittepieken. Voorkomen is beter dan genezen, waarschuwen deskundigen. Ook omdat gif als middel steeds minder wordt toegestaan.
6

We zijn best tevreden over fm: een 7.2

Facilitaire services in kantoren, zorg en onderwijs laten in 2018 met een tevredenheidsscore van 7,2 een ruime voldoende en een lichte verbetering ten opzichte van 2017 zien. De totale tevredenheid over de performance van de facilitaire service als geheel verbetert weliswaar licht, maar de tevredenheid over de verschillende facilitaire diensten laat nog grote verschillen en daarmee een flink verbeterpotentieel zien.
6

Nederland heeft nu officieel Betonakkoord

Wereldwijd komt er 10 kilo beton per persoon per dag bij, en alleen in Nederland al gebruiken we ieder jaar 15 miljoen m3 nieuw beton. Dat moet anders. Zo’n vijftig van de grootste spelers in de Nederlandse bouwsector hebben daarvoor het Betonakkoord ondertekend.
7

Konijnen teisteren Dakpark Rotterdam

De speeltuin op het befaamde Dakpark in Rotterdam moet een maand na de heropening alweer dicht. Konijnen zorgen voor funderingsproblemen waardoor de veiligheid in gevaar komt.
7

Brugklassers willen een gezonde kantine

Na de zomer starten de brugklassers op hun nieuwe middelbare school. Wat gaan ze straks lunchen in de pauze? Hoe denken ze over gezond en ongezond eten in de schoolkantine? Dat vroeg jongeren-krant 7Days in samenwerking met het Voedingscentrum aan driehonderd bijna- brugklassers in een online enquête.
7

Huurprijs kantoren Amsterdam door het plafond

Een gebrek aan aanbod van kantoorruimte de komende twee jaar is de belangrijkste aanjager van een bovengemiddelde huurstijging in Europese hotspots zoals Amsterdam, Stuttgart en Praag. Voor Amsterdam betekent dit een huurprijsstijging van minimaal 15 procent.
8

Augmented reality helpt bij aanschaf bankstel

Mooie bank. Maar hoe zou hij staan in de huiskamer? Webwinkel Wehkamp heeft daarvoor nu zijn app uitgebreid zodat klanten precies kunnen zien wat de mogelijkheden zijn. Augmented reality is daarbij het toverwoord.
8

Algemene Zaken strijkt tijdelijk neer op het Catshuis

Op het Catshuisterrein wordt door het Rijksvastgoedbedrijf tijdelijke huisvesting gerealiseerd voor een deel van de medewerkers van het ministerie van Algemene Zaken. In het najaar van 2019 start volgens de huidige planning de bouw van de tijdelijke huisvesting en in de zomer van 2020 gaan ruim 200 medewerkers van Algemene Zaken over van het Binnenhof naar het Catshuisterrein. Dit is nodig omdat het Binnenhof in de periode 2020-2025 wordt gerenoveerd.
8

Plan begin- en eindtijden evenementen buiten de spits

‘Een evenement begint voor exposanten al bij de opbouw, en voor bezoekers bij de reis naar de locatie toe. Die eerste indruk zet de toon. Hoe goed die toon is, wordt voor 99% bepaald door goede logistiek’, zegt Wim Braakman, Manager Traffic Management bij RAI Amsterdam.
9

Minister zoekt goede ict’ers

De rijksoverheid wil de komende jaren een aantrekkelijkere werk-gever worden voor huidige en potentiële werknemers. Hoewel het rijk volgens minister Ollongren (D66, Binnenlandse Zaken) goed scoort als werkgever in arbeidsmarktonderzoeken, komen er de komende jaren enkele ontwikkelingen aan die voor problemen kunnen zorgen. Dat schrijft Ollongren in het nieuwe strategische personeelsbeleid.
9

Filedruk niet minder door thuiswerkers

Mensen die een dag thuiswerken en daardoor niet de weg op hoeven, blijken helemaal niet zo goed voor de vermindering van files te zijn. Onderzoekers van de TU Delft ontkrachten dat één dag per week thuiswerken een daling van 20% in het woon-werk verkeer oplevert, zoals Sectortafel Mobiliteit beweerde in een bijdrage aan het Voorstel voor hoofdlijnen van het Klimaatakkoord.
10

Zakelijke rijder dupe nieuwe CO2- meetmethode

De nieuwe meetmethode van CO2-uitstoot bij nieuwe auto’s zorgt voor oplopende autoprijzen en daardoor een beperking van de keuze in het leasebudget van de zakelijke rijder. Een ongewenst bijeffect waar werkgevers in het vaststellen van de leasenormen rekening mee moeten houden.
10

AR-bril maakt beeldscherm overbodig

Geen beeldscherm meer maar alles direct zien op een augmented reality bril. Het is volgens het Eindhovense bedrijf Greenhouse Group de oplossing om medewerkers meer te laten bewegen waardoor ze niet langer aan hun bureau vastzitten.
10

Marinevliegkamp Valkenburg duurzaam ontmanteld

Het voormalig Marinevliegkamp Valkenburg in Katwijk is in vijf jaar tijd ontmanteld. Het grootste deel van de vrijgekomen materialen is duurzaam hergebruikt voor andere projecten. Heijmans leverde het terrein van 250 hectare na onderzoek, sloop en sanering begin juli op aan het Rijksvastgoedbedrijf.
23

Acties van beveiligers breiden zich verder uit

Op steeds meer plekken in Nederland komen beveiligers in actie. Naast Schiphol, VU Amsterdam en MSD Oss zijn er nu ook werkonderbrekingen van beveiligers bij het ministerie van Defensie. En daar blijft het niet bij. De beveiligers strijden voor gezonde roosters, meer zekerheid en een fatsoenlijk loon.
23

Schiphol wil eerste Smart AirportCity worden

Schiphol Real Estate maakt haar kantoren op Schiphol slimmer. Het bedrijf heeft hoge ambities en wil ‘thought leader’ worden in de ontwikkeling en toepassing van slimme technologie in kantooromgevingen. Het hele gebied rondom het vliegveld moet daarvoor ‘slim’ gemaakt worden. Zo ontstaat de eerste Smart AirportCity ter wereld.
23

MKB investeert in vastgoed

Particuliere beleggers investeren steeds meer in commercieel vastgoed. In de eerste helft van 2018 is er voor ruim tien miljard euro belegd in Nederlands vastgoed. Nooit eerder lag het beleggingsvolume zo hoog in een eerste half jaar. Ook is er een sterke toename te zien in vast-oedinvesteringen door particuliere beleggers. Dit blijkt uit cijfers van internationaal vastgoedadviseur CBRE.