Gehele blad

Gehele blad

EXTRA: BEURSKATERN VAKBEURS FACILITAIR
4

Catering het mag wat avontuurlijker

Het mag in cateraarsland wat avontuurlijker en die kansen bieden de kandidaten voor het Gouden Bestek. Het zijn opdrachtgevers, van wie er eentje tot beste wordt uitverkozen 24 januari op de Vakbeurs Facilitair
7

Wereldeconomie op zijn kop door AI

Om toekomstbestendig te blijven, investeren veel bedrijven in mens en techniek. Mede hierdoor wordt er verwacht dat AI (Artifcial Intelligence) de wereldeconomie op z’n kop gaat zetten. Er wordt geschat dat tot 2030 AI een totale groei zal hebben van € 13.6 Biljoen. Dit blijkt uit een recent onderzoek van PwC naar de gevolgen van de gestaag oprukkende technologie voor de economie, de arbeidsmarkt en menselijke vaardigheden.
8

Bestaande industriële gasketels elektrificeren?

In Nederland staan ruim 5.000 gasgestookte vlamketels die warmte leveren aan industriële bedrijven, glastuinbouw, warmtenetten, blokverwarming gestapelde bouw en de utiliteit zoals ziekenhuizen. Nu Nederland van het gas gaat, is het de vraag of deze ketels ook elektrisch kunnen draaien. Een consortium van verschillende partijen gaat het onderzoeken.
9

Verborgen kosten en gebreken bij thuiswerkers

Door de stijgende brandstofprijzen - olie en benzine worden steeds schaarser - wordt het ritje naar kantoor steeds kostbaarder. Alleen al voor de portemonnee is regelmatig thuiswerken daarom aantrekkelijk. Voor zzp’ers zijn er daarnaast ook tal van flexwerklocaties in de omgeving die uitkomst kunnen bieden. Maar zowel daar als thuis maak je wel degelijk kosten en ergonomisch is het thuis behelpen.
11

Booking.com test drie werkplekconcepten naast elkaar

Boekingswebsite Booking.com gaat in haar eigen kantoor drie nieuwe werkplekconcepten testen, als opmaat voor het nieuwe hoofdkantoor in Amsterdam. Een zoektocht die moet leiden naar een werkomgeving die aansluit bij de specifeke behoeften van medewerkers, de productiviteit stimuleert en onderlinge samenwerking nog beter faciliteert.
12

Van bitumen naar citumen

Facilitair managers die dakrenovatie willen aanbesteden, kunnen vanaf nu ook kiezen voor hergebruik van bitumen. Drie Nederlandse bedrijven gaan oud bitumen dat op daken ligt, terugwinnen bij de sloop en omvormen tot vers bitumen voor op nieuwe daken.
13

OV-fiets haalt nieuw record: 4 miljoen ritten in een jaar

De populariteit van de OV-fets is dit jaar fors gegroeid. Voor het eerst zijn er in één jaar ruim 4 miljoen ritten gemaakt met de blauw-gele rijwielen, blijkt uit cijfers van NS. Dat zijn er al 800.000 meer dan in heel 2017.
15

Omdat producten veelal een oplossing zijn

Facilitair managers en gebouwbeheerders realiseren zich vaak niet, dat nieuwe producten, productverbeteringen of nieuwe vormen van diensten heel vaak een oplossing voor een probleem inhouden. Bij verbetering van een product of proces gebeurt dat vanuit de gedachte om een probleem te verhelpen. Toeleveranciers van de facilitaire sector laten met grote regelmaat zien over een groot innovatief vermogen te beschikken. Soms gaat het over iets geheel nieuws, evenzo vaak over een verbetering van iets bestaands. Maar dit alles met de gemene deler, dat zij een oplossing willen brengen.
16

Nederland in 2030 koploper flexibel werken

Wanneer de groei van het flexibele werken in ons land zich op dezelfde wijze blijft ontwikkelen als afgelopen jaren, is Nederland in 2030 koploper op het gebied van flexibel werken in Europa. Dat blijkt uit een onderzoek in opdracht van Regus.
17

EEN BEURSVLOER MET 843 PRODUCTOPLOSSINGEN

De gezamenlijke standhouders van de 21ste editie van de vakbeurs Facilitair
27

Universiteiten gooien bieb op slot

Ze hebben een tekort aan werkplekken voor de eigen studenten, dus gooien universiteiten steeds vaker de deur van de bibliotheek op slot voor externen.
31

Groene warmte legt Albert Schweitzer geen windeieren

Het Albert Schweitzer ziekenhuis, het gebouw met het grootste aardgasverbruik in Dordrecht, draait sinds kort op groene warmte. Dat betekent een forse reductie van CO2-uitstoot: ruim 1000 ton per jaar
35

Bent u helemaal klaar voor 2019?

Het nieuwe jaar is begonnen, wat staat ons in 2019 precies te wachten op de werkvloer? We wagen ons aan een kleine voorspelling voor uw ambtelijke organisatie in 2019