Gehele blad

Gehele blad

CIRCULAIRE ECONOMIE RUKT LANGZAAM OP
4

Circulaire economie rukt langzaam op

Het roer moet om voor een leefbare toekomst. Voor de facilitaire wereld wordt het belangrijk mee te doen aan de circulaire economie. Wat zijn de kansen en is het lastig? Tijdens de Week van de Circulaire Economie gaven koplopers het voorbeeld. Communicatie speelt een grote rol en dadelijk wordt ‘pay for use’ heel gewoon.
6

In drie fases naar een afvalvrij kantoor

Als FM’er ben je betrokken bij veel onderdelen van de organisatie. Hierdoor heb je als geen ander de ideale positie in het realiseren van een afvalvrij kantoor. Facility Facts geeft tips om gedurende het hele proces (inkoop, gebruik en einde gebruik) waardebehoud van het product of dienst centraal te zetten.
7

Vergaderen tussen de kippen

Wie op zoek is naar een inspirerende vergaderlocatie, kan binnenkort terecht Kipster. Deze innovatieve en diervriendelijke kippenboerderij in het Brabantse Oirlo heeft namelijk ‘een bijzonder kippenhok voor gasten om met elkaar te kakelen’, aldus Kipster. Zo kun je hier je ei kwijt tijdens een vergadering, brainstorm of presentatie, maar ook genieten van een kakelvers bereide lunch of diner.
8

Elektrische auto is een subsidieslurper

De kosten van fscale voordelen op elektrische auto’s mogen in de toekomst niet meer onverwacht hoog uitvallen. Politieke partijen twijfelen: is de huidige 700 miljoen euro aan subsidie het waard?
9

Verdubbeling aantal datalekken

Het aantal datalekken dat in 2018 bij de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) is gemeld, is meer dan verdubbeld ten opzichte van 2017. In totaal zijn er 20.881 datalekken gemeld.
10

Huiselijkheid in het Boetiekkantoor

De wereldwijde aanbieder van flexibele kantoorruimte Mindspace biedt sinds kort een bijzondere ruimte met alle voordelen van een coworking-kantoor in een volledige privé setting.
11

‘Vega/vegan-markt nog niet klaar voor cateringvolumes’

De vraag naar biologisch in de foodservice groeit jaar op jaar. Het aanbieden van veganistische en vegetarische maaltijden, is echter niet altijd even gemakkelijk. Grote volumes zijn nog moeilijk haalbaar, blijkt uit de praktijk.
12

Schoonmaker kan niet zonder chemie

In verschillende onderzoeken wordt gewezen op de gevaren van schoonmaakmiddelen met chemische stoffen. Zo zouden schoonmakers een grotere kans hebben op neurologische aandoeningen, zou schoonmaken hetzelfde effect op de longen hebben als het roken van 20 sigaretten per dag én het zou zelfs de kans op obesitas bij kleine kinderen vergroten. Moeten we chemische reinigingsmiddelen dan maar helemaal verbannen? Of is het een noodzakelijk kwaad, waar we gewoon op een goede en bewuste manier mee om moeten gaan?
13

FM en HR groeien verder naar elkaar toe

Werkgeluk en vitaliteit worden tegenwoordig steeds belangrijker gevonden. Functies als Chief Happiness Offcer, Chief Wellness Offcer en Chief People
14

Slechts 1 op de 10 enthousiast over FB

Uit het achtste onderzoek naar Facility beleving in Nederland, middels een steekproef onder 4400 werknemers, blijkt maar 8% echt enthousiast te zijn over het Facilitair Bedrijf (FB).
15

BREEAM-NL In Use voor schoonmaker CSU

Schoonmaakorganisatie CSU heeft op Vakbeurs Facilitair het verlengde en uitgebreide BREEAM-NL In-Use-certifcaat uitgereikt gekregen. De certifcering toont aan dat CSU voldoet aan de strenge duurzaamheidsrichtlijnen en is daarmee een kroon op de inspanningen van het bedrijf.
16

Problematiek bij led-verlichting

Hoe herken je slechte kwaliteit led-verlichting en hoe herken je de juiste kwaliteit? Onder klanten bestaat veel verwarring over welke LED-systemen zij zouden moeten kiezen. In de afgelopen jaren hebben we een signifcante toename gezien in het gebruik van LED-armaturen. In dit opzicht is de belangrijkste uitdaging voor de professionele markt verbetering aan te brengen in de manier waarop gebruikers van LED-armaturen, zoals lichtontwerpers selecteren. Op dit moment vergelijken zij vaak, zonder het te weten, appels met peren.
17

Mid-marketbedrijven koploper in digitale werkplek

Mid-marketbedrijven (honderd tot 999 werknemers), verantwoordelijk voor een aandeel van ruim 1 miljard euro binnen de Europese economie, investeren steeds meer in technologie. Maar nu digitaal voor veel bedrijven een prioriteit vormt, is het zaak dat mid-marketbedrijven de vaardigheden en het securitymanagement in huis hebben om met deze veranderingen om te gaan. Alleen dan blijven ze vooroplopen ten opzichte van de concurrentie. Dat blijkt uit onderzoek van Aruba, onderdeel van Hewlett Packard Enterprise (NYSE: HPE).
18

Verlichte gebouwen uit de schaduw

Het aanlichten van gebouwen staat in Nederland nog relatief in de kinderschoenen. Toch ziet de gelouterde lichtontwerper Christa van Santen tot haar genoegen dat er geleidelijk aan méér gebouwen komen, die in het licht worden gezet. Ze is alleen lang niet altijd even enthousiast over de manier waarop dat gebeurt: ‘Aanlichten is méér dan een schijnwerper op een gebouw zetten.’
19

Les geven op het schoolplein

Waarom het schoolplein alleen gebruiken in de pauzes? Een gevarieerd plein biedt kinderen tijdens én na school veel meer uitdaging en kan bovendien als buitenlokaal ingezet worden.
23

Veel datalekken in de zorg

n totaal werden er in het voorbije jaar 20.881 datalekken gemeld bij de Autoriteit Persoonsgegevens. De zorgsector spaant de kroon, het lijkt dweilen met de kraan open.
27

Papieren en digitale gegevens veilig afvoeren

Wordt oud papier bij uw organisatie ook in bakken onder het bureau bewaard? Dat is na invoering van de nieuwe privacywetgeving niet meer toegestaan.